Byt na ulici Aveiro / Branco-delRio Arquitectos

Anonim

Byt na ulici Aveiro / Branco-delRio Arquitectos

  • Architekti

    Branco-DelRio Arquitectos

  • Umístění

    Coimbra, Portugalsko

  • Autores

    João Branco a Paula Del Río

  • Spolupracovník

    Gerson Rei

  • Rok projektu

    2013

  • Fotografie

    do malo menos

    Více specifikací Méně specifikací

Textový popis poskytnutý architekty. 3 PRODUKTY NÁBYTEK VYTVOŘUJÍ DOMOV

Cílem bylo přeměnit bývalou kancelář na dvou podlažích v pronájmu bytu. Návrh, který se vyvíjí na nižší úrovni, se zaměřuje na přeměnu malé plochy, původně rozdělené a tmavé, aby se přizpůsobily sociálním oblastem domu.

Intervence navrhuje nechat tok světla, přeměnit jej na diafanový prostor a tím snížit pocit prostornosti. Nejdůležitějším rozhodnutím není stavět a zasahovat do tradičních stavebních prací ve prospěch suchého přístupu, mnohem jednodušší, aniž by vznikly nové stěny nebo rozdělení.

Diagram

Plán

K tomu se rostlina vyprázdní a do diafanového prostoru zavede 3 dřevěné kusy nábytku, které uspořádají prostor. Za prvé, box obsahuje mokré prostory: kuchyň a koupelnu. Mobilní telefon s knihovnou a stolem tvoří formulář pro vstup do malé kanceláře pod schody. Konečně, pohyblivý dolní nábytek odděluje životní a stravovací oblasti.

Pouze s těmito třemi kusy se tvar dává prostorům domu, který je vždy vizuálně spojen, aby udržoval jednotu a tok jižního světla.

Tato práce, blíže ke truhlářství než budování, se zaměřuje na detaily a setkávání. Snižuje na minimum prvky, armatury, spínače atd. Objekty jsou navrženy tak, aby poskytovaly největší možnou soběstačnost, což vedlo k vysokému stupni abstrakce a dává domu větší prostorové zřetelnosti.

Populární Příspěvky

Čtěte Více