AI sport / Studio architektury Leaf Architects

Anonim

AI sport / Studio architektury Leaf Architects

S laskavým svolením Studio Leaf Architects

  • Architekti

    Leaf Architects Studio

  • Umístění

    Thessaloniki, Řecko

  • Architekt v poplatku

    Theodoros Gazotzis

  • Spolupracovníci

    Pavlos Tsemperlidis

  • Plocha

    106, 0 m2

  • Projektový rok

    2014

S laskavým svolením Studio Leaf Architects

Textový popis poskytnutý architekty. Obchod se nachází v přízemí 7 patrové budovy. Prostor je dlouhý 16, 78 ma široký 6, 26 m a je pojmově rozdělen na polovinu třemi vertikálními konstrukčními prvky (sloupy).

Klíčovým bodem stručnosti bylo navrhnout prostor, který by se nepodobal konvenční atletické obuvi, ale "boutique současného životního stylu" s napjatým rozpočtem a časovým rozvrhem.

S laskavým svolením Studio Leaf Architects

Klient trval na tom, že je důležité mít k dispozici úložný prostor pro efektivitu obchodu a požadoval vyhrazený prostor na zadní straně budovy, aby sloužil tomuto účelu.

Přestože projekt původně začal pouze jako obchod s obuví, bylo rozhodnuto později zahrnout i oblečení. Tím vznikla potřeba uzavřeného prostoru, který by byl používán jako kování. Vzhledem k tomu, že prostor v zadní části budovy bude sloužit jako sklad, museli by být prostory pro uložení uloženy v hlavním prostoru skladu.

Půdorys

Sekundární zastřešení "obklopuje" sloupce 2 a 3, čímž vytvářejí dvě shodné montážní prostory, které jsou dostatečně široké, aby byly funkční, ale také dostatečně úzké, aby umožňovaly bezproblémový výhled směrem k zadní části obchodu.

Hlavní prostor byl ponechán co nejvíce "volně" bez trvalých svítidel, aby bylo zachováno určité množství flexibility, pokud jde o umístění položek, zobrazovacích jednotek apod.

S laskavým svolením Studio Leaf Architects

Hlavním zdrojem umělého osvětlení je řada reflektorů na každé straně obchodu, kde je umístěna hlavní plocha displeje. Středová část prostoru je osvětlena řadou svítidel umístěných ve výklencích stropu. Kombinace těchto dvou řešení vytváří nerovnoměrně osvětlený prostor s více "divadelním" a silným osvětlením pro zobrazení předmětů a uvolněnějším stavem uprostřed.

S laskavým svolením Studio Leaf Architects

Populární Příspěvky

Čtěte Více