Ahmedabad Hotel / Studio Symbiosis

Anonim

Ahmedabad Hotel / Studio Symbiosis

S laskavým svolením Studio Symbiosis

Navržený jako ikonická budova v Ahmedabadu, návrh hotelu Studio Symbiosis se zaměřuje na prolínání konceptů vln v přírodě. S využitím ohybových linek jako pohybových trajektorií a vnímání spolu s programovými požadavky projevuje forma projektu pocit elegance s jemnými jemnými dotyky. Bezproblémové vlny, které tekoucí na krajinu a tekoucí na fasádě, jsou ústředním bodem této pětihvězdičkové nemovitosti s plným servisem. Více obrázků a popis architektů po přestávce.

Různé funkce v budově s různými programovými požadavky se mísí a výsledkem je tato ikonická budova. Budova se skládá ze tří vln, které jsou velmi pečlivě překládány do dramatických klíčovitých prostor ve spodních patrech av horních patrech se přenášejí do prostorových mříží se zaměřením na standardizované velikosti pokojů. Tyto vlny se bez námahy vynořují z krajiny a vytvářejí smysl pro harmonický vztah se zemí. Profil budovy byl navržen s důrazem na hladký přechod od horizontální krajiny ke svislé budově ak standardizaci a opakování fasádních prvků.

S laskavým svolením Studio Symbiosis

Fasáda je navržena jako složitá část budovy. Celý fasádní systém cítí odraz od nejmenší změny vnější kůže díky toku ve vnitřních prostorách. Tento vzájemně závislý vztah mezi pokožkou a strukturou budovy činí systém velmi koherentní.

S laskavým svolením Studio Symbiosis

Vstup do budovy byl označen sloupem bez konzoly, který vytváří dramatický vstupní prostor. Hosté jsou přivítáni architekturou baldachýnu, který následuje bezproblémovou povahou designového návrhu, který vystupuje ze země a přechází zpět do něj. Ve spodních třech patrech se jedná o recepční lobby, nákupní zónu, banketovou halu, zasedací místnosti, restaurace, salonek a servisní prostory. Všechny tyto prvky jsou spojeny s koherentním designovým jazykem přírodních kaňonovitých útvarů. Prostory jsou vyřezány za použití stejných principů návrhu, s nimiž vlna vyřezává kaňon. To pomáhá při propojení různých veřejných funkcí do jednoho prostoru vizuálně, které mají stále schopnost fungovat samostatně.

S laskavým svolením Studio Symbiosis

V banketové hale byl zajištěn prostor pro rozptýlení v krajině, čímž se přidala k oslavě. Pomáhá tak vytvářet animovanou krajinu, která má přímé využití a je aktivně využívána a užívána hosty. Restaurace se nachází uprostřed nádherného výhledu na zeleň s fascinující fasádou zabalenou kolem restaurací, což je jedinečný zážitek. Celodenní stravování je navrženo tak, aby vytvořilo otevřenější atmosféru, kde bude hlavní atrakcí bufet. Stejně jako jsou viditelné z hlavní lobby. Naproti tomu jídelní specialita je umístěna na patře vyšší s introvertním charakterem. Tato restaurace je o intimní hře mezi smysly, prostorem a jídlem, která vytváří tento smysl pro velmi složitý vztah, který má zóny malých a větších soukromých oblastí.

S laskavým svolením Studio Symbiosis

Střecha a poslední obytná podlaha mají lázně, posilovnu, salon a bazén. Bazén se nachází na terase s nádherným výhledem na město. Vedle obývacího pokoje je zde také poskytnuta nabídka, která pomůže hostům odpočívat, odpočinout a absorbovat krásu města a samotnou budovu.

S laskavým svolením Studio Symbiosis

Architekti: Studio Symbiosis Umístění: Ahmedabad, Gujarat, Indie Hlavní architekti: Amit Gupta, Britta Knobel Gupta ve spolupráci s Vandanou Sehgalovou Projektový tým: Dharampal Singh, M. Shaique Uddin, Mayank Ojha, Marija Nazarenko, Rishi Sapra, Rakesh Mathur, Pancham Pathania, Avishek Das, Arunima Sen Poslanec EP: Apostel Design Studio Struktura: Acecon Manažery budov : HPG Consultancy Facade Consultants: Priedemann Plocha pozemku: 6860 m² Zastavěná plocha: 24.000 m² Datum zahájení: duben 2012 Datum dokončení:

Populární Příspěvky

Čtěte Více