56 + 55 Sumeru / Vastu Shilpa Consultants

Anonim

56 + 55 Sumeru / Vastu Shilpa Consultants

S laskavým svolením Vastu Shilpa Consultants

Tento rezidenční projekt v Ahmedabadu v Indii provedl konzultant Vatsu Shilpa Consultants, který sleduje přeměnu starého prázdného řadového domu na renovovaný městský dům do finální fúze se sousední budovou. Projekt začal v roce 2004 a prošel několika modifikacemi a dodatky. Do roku 2010 byl zakoupen vedlejší dům a bylo vytvořeno 56 + 55 Sumeru.

Následujte nás po přestávce.

Přechody návrhu byly poznamenány změnami života a stylu klientů. První rozhodnutí bylo přeměnit stísněný řadový dům, který zakoupili, do vzdušného městského domu, ve kterém by mohla mladá rodina růst a rozvíjet. Vzhledem k tomu, že rodina rostla, dům musel být přizpůsoben a obytné prostory byly v přízemí rozšířeny tak, aby umožnily hernu. Původnímu domu dominovala osa sever-jih. Tím, že získala sousední nemovitost, byl dům rozšířen, a to nejen tím, že poskytl více místa, ale také vytvořil osa Východ-Západ a pohledy ve všech čtyřech směrech.

S laskavým svolením Vastu Shilpa Consultants

Návrh byl veden touhou čerpat tolik světla do vnitřních prostorů, jak je to možné. K tomu se architekti rozhodli poskytnout spojení na přední a zadní dvory na úzkém pozemku rozšířením otvorů a odtrhnutím stávajících stěn. Byl to pečlivý proces, který zahrnoval vytržení domu až k jeho holému strukturálnímu minimu a přestavbu odtud. Stěny majetku byly zvednuty, aby poskytovaly soukromí, a zároveň vytvářejí bílý povrch, ze kterého by se mohlo projevit sluneční světlo do domu.

S laskavým svolením Vastu Shilpa Consultants

Aby se vytvořila iluze prostoru na malém pozemku, architekti maximalizovali své zásahy v sekci pomocí geometrie klenby, oblouků a sloupů, aby vytvořily různé prostory, ve kterých lze uvolnit nebo pozastavit a různé výšky stropů kolísat mezi intimních a rodinných prostorů. Dům a jeho materiály a vybavení jsou zjednodušené. Kota Stone a bílý tón se používá v celém rozsahu. Interpunkce barvy se přidává přes věci, které obyvatelé přinášejí do domu, jako jsou textil, knihy a malby. Většina nábytku je vestavěna do architektury, což vytváří místa k sezení, které lze také využít jako oběh v domě. Centrální sokl je umístěn u spojení domů a spojuje oba, čímž je zajištěn základ pro schodiště.

S laskavým svolením Vastu Shilpa Consultants

Horké a suché klima Ahmedabadu mělo velký vliv na design. Vysoké izolační hodnoty stěn a střech byly důležité, stejně jako odrazivost povrchů, aby se zabránilo absorpci tepla do prostoru. Velké otvory mají na severu a na jihu hluboké odstíny a také zajišťují křížovou ventilaci. Světlíky a světelné kouty v centru poskytují denní světlo hluboko do domu, čímž se snižuje závislost na umělém osvětlení.

Plán 1

Plán 2

Populární Příspěvky

Čtěte Více