300 Ivy Street / David Baker architekti

Anonim

300 Ivy Street / David Baker architekti

  • Architekti

    David Baker architekti

  • Umístění

    300 Ivy Street, San Francisco, CA 94102, Spojené státy

  • Projektový rok

    2014

  • Fotografie

    Bruce Damonte

  • Vývojář

    Ivy Grove partneři

  • Dodavatel

    Cahill Construction

  • Krajina

    Fletcher Studio

  • Strukturální inženýr

    Murphy Burr Curry

  • Stavební inženýr

    Sandis

  • Návrhář osvětlení

    Horton Lees Brogden

  • Poslanec Evropského parlamentu

    Robison Engineering

  • Design / výroba

    Pacassa Studios

  • Venkovní zařízení

    OHIO Design

  • Více specifikací Méně specifikací

Textový popis poskytnutý architekty. Tento smíšeně využívaný rozvoj městských trhových nemovitostí v domácnostech, restauracích a obchodech pokračuje v opravě sousední tkaniny poškozené odstraněním centrální dálnice. Návrh byl vyvinut jako rovnováha uvnitř i venku: stejně tak řešení potřeb domácností pro vysoce kvalitní, moderní, klidné domy s potřebami komunity pro živé maloobchodní prodejny, místo pro pěší a texturu a měřítko, které respektuje okolních budov.

Výchozím základem návrhu byla úvaha o tom, jak se budova dotýká veřejného prostoru, a strategie, která se používá v celém textu, je zdvořilý "vytažení" budovy z vlastnictví, což efektivně přetváří prostor do veřejného prostoru vytvořit pohodlné hrany s lidským měřítkem. Tato budova maximalizuje hranice lokality s živým používáním, rozšířenými chodbami a příjemnou vstupní sekvencí, která povzbudí obchodní prostory a obytné obytné plochy, aby se spojily na ulici.

Důraz na rohové zátoky vytváří pocit brány, protože zaneprázdněná jednosměrná doprava se přibližuje k srdci Hayes Valley. V menším měřítku se okna okenního pasu přibližují maloobchodní arkádě, odkazují na obvyklou typologii okolí a přinášejí denní světlo do obchodů.

První půdorys

Hlavní vchod je za rohem od nejvíce veřejného obličeje budovy, na menší a klidnější Ivy Street. Přístup k tomuto vchodu byl uspořádán jako "dekompresní" posloupnost, která vede obyvatele z ulice Gough Street směrem ke svatyni budovy.

Uvnitř jsou jednotky navrženy s moderní jednoduchostí, maximalizují výhledy s okny od podlahy ke stropu a pokračují v připojení venku. Stejně jako v přízemí budovy byla vytažena pryč od okraje, aby se vytvořil další veřejný prostor, rozšiřují se výše uvedené jednotky a vytlačují soukromé prostory na rušných chodnících.

Oblasti inspirované sousedství vytvářejí jedinečné hrany pro jednotky, což zvyšuje zájem. Střecha má venkovní zábavní kuchyni, bohatou zelenou zahradu a terasu pro lenošení. Obvod bambusu definuje společný prostor, který je lemován rostlinami dostupnými pro obyvatele pro zahradnictví.

Na menším měřítku Ivy Street, když se snižují výškové limity, se budova mění v tón a stává se řadou třípatrových městských domů. Přemístěním stromů do sázečů mezi parkoviště v ulici, tažením budovy pár kroků zpět od pozemku a zvednutím prvního obytného patra z úrovně ulice přes vnitřní stropy se návrh rozšířil o chodník pro chodce a tlumiče městských domů veřejné sféry.

Populární Příspěvky

Čtěte Více