16 Sociální bytové jednotky Městská rekonstrukce / a / LTA

Anonim

16 Sociální bytové jednotky Městská rekonstrukce / a / LTA

  • Architekti

    a / LTA

  • Umístění

    Charleville-Mézières, Francie

  • Plocha

    1100, 0 m2

  • Projektový rok

    2014

  • Fotografie

    Fabrice Dehoche

  • Staveniště

    a / LTA Le Trionnaire (x2) - Tassot - Le Chapelain + AMA architekti

  • Inženýrství

    Zebra 3 + Barthès Bois

  • Klient

    Habitat 08

  • Rozpočet

    1 408 000 € HT

  • Více specifikací Méně specifikací

Textový popis poskytnutý architekty. Místo instalace a víceméně Promenade de Warenne v okrese Manchester (městská rekonstrukce) v Charleville-Mézières má výjimečné vlastnosti a velmi dobré názory na velmi vzdálené krajině. Přítomnost bujné vegetace, měkké topografie ze severu na jih jsou typické pro lokalitu se zvláštními zvláštnostmi, že je lepší respektovat, zdůrazňovat prostřednictvím architektury, volumetrie. Instinktivně jsme mysleli na vystředění názorů, nabídnutí příznivých směrů. Zvenku se domy v pásmech hrají s průhledností, pórovitostmi na krajině. Vegetalizované střechy odstraňují hranici mezi konstruovanými hmotami a vzdáleným okolím.

Projekt projektu je založen na prvním záměru: nabídnout uspořádání, které je v souladu se zvláštnostmi území. Budeme pracovat na "krajinném projektu" v kontextu městských záměrů sektoru ANRU (vyvinutého městem Charleville-Mezieres a městským plánovatelem François Daune). Při respektování a integraci intimity obyvatel se projekt snaží nabídnout rovnováhu mezi obyvateli. Je příjemné a příjemné a vytváří schůzky. Používání vysoce kvalitních materiálů podporuje "blaho společně". Naše odpověď na program znamená vytvoření kolektivních postupů a sociální vazby při respektování autonomie lidí.

PROJEKT / ZÁMĚRY Naším prvním záměrem bylo chránit stávající vegetaci v místě, při práci na architektonickém vývoji v kontextu s městskými záměry oblasti (severní / jižní pěší cesty) a opírající se o školní vybavení (severně od místa). Takže městská síť je rozšířena na místo a ohýbá se, aby uvítal program. Dále jsme si představovali toto místo jako území s vlastními městskými pravidly. Zavádí se zásada privatizačních příchozích příčných uliček

.

.

Další orientací bylo pracovat na tloušťce / pórovitosti, na sadách filtrů mezi jednotkami, zahradami a společnými prostory. Projekt přináší 3 proužky ze dvou sousedních budov oddělených semipiskovými uličkami. Tyto domy tvořily domů podle limitů na ulicích Dehuz a Warenne. Střídání svahů střech představuje potvrzení této práce v proužcích, které se otevírají na sportovní pláni Warenne jižně od místa. Dále vnitřní dráhy sada dřevěných mříží (výška přízemí 2, 70 m) filtruje pohledy a chrání zahrady, ale umožňuje výměny, spojení mezi sousedy.

Plán místa

Ploty na jihu zahrad budou postupně kolonizovány bohatou vegetací chránící před vnějším vzhledu. Všechno zde je postaveno na stejných principech, na stejné "slovní zásobě". Dřevěné rošty v pravidelných intervalech klesají dřevěné kožené čepelky (jedna na dvě) a rozšiřují nepřerušované, integrující malé dveře elektrických bloků. Fasády jsme se zabývali homogenním způsobem, jako celku, bez rozdílu programování (malé nebo velké ubytování).

Populární Příspěvky

Čtěte Více